ΗΜΕΡΑ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΗ ΚΑΙ ΘΙΑΚΟΥ 2002

Προς

Τα σωματεία Κεφαλλήνων & Ιθακησίων

Φίλοι συμπατριώτες,

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Κεφαλλήνων & Ιθακησίων «ΟΔΥΣΣΕΥΣ» έχει καθιερώσει σε συνεργασία με τη Νομαρχία Κεφαλονιάς & Ιθάκης κάθε χρόνο την τελευταία Κυριακή του Ιουλίου την

«ΗΜΕΡΑ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΗ & ΘΙΑΚΟΥ»

την διοργάνωση αναλαμβάνει κάθε χρόνο ένας από τους Δήμους του νησιού μας.

Φέτος η «ΗΜΕΡΑ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΗ & ΘΙΑΚΟΥ 2002» θα οργανωθεί από την Κοινότητα Ομαλών στις 28 Ιουλίου στον   «κάμπο του ΑΓΙΟΥ μας».

Το πολιτιστικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί και θα διαφημιστεί από τους διοργανωτές προσεχώς.

Επίσημος προσκεκλημένος θα είναι ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κκ Αναστάσιος, ο οποίος και θα τιμηθεί το Σάββατο 27 Ιουλίου με το Α’ ΟΔΥΣΣΕΙΟΝ ΒΡΑΒΕΙΟΝ για την προσφορά του στον Ελληνισμό και στην Ορθοδοξία σε τιμητική εκδήλωση που θα λάβει χώρα στο Πολιτιστικό Κέντρο Κουρκουμελάτων.

Στόχος της ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΗ & ΘΙΑΚΟΥ  είναι να δίνεται η ευκαιρία στους Κεφαλονίτες & Θιακούς της διασποράς να έρχονται σε επαφή μεταξύ τους και με τις  αρχές του τόπου μας, ώστε να δημιουργούνται  οι σχέσεις και οι δεσμοί που θα στηρίξουν μια «ασύνορη» Κεφαλονιά.

Από τις προηγούμενες διοργανώσεις της «ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟΔΗΜΟΥ» έλλειπε κάτι.

Έλλειπε η οργανωμένη και μαζική συμμετοχή της «κοντινής» διασποράς, των εκτός των νησιών μας συλλόγικών φορέων του Ελλαδικού χώρου.

Η  «ΗΜΕΡΑ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΗ & ΘΙΑΚΟΥ 2002» πρέπει να σηματοδοτήσει την κοινή παρουσία,  συνεργασία και πορεία ΟΛΩΝ των εκτός των  νησιών μας συλλογικών φορέων της Κεφαλονιάς & της Ιθάκης.

Σας περιμένουμε ΟΛΟΥΣ για το νέο ξεκίνημα.

Με τιμή

Γιώργος Μενεγάτος                                              Κώστας Βαγγελάτος

Προς

Τους συλλόγους-μέλη της  ομοσπονδίας

Φίλοι συμπατριώτες,

Όπως γνωρίζετε η  Ομοσπονδία μας έχει καθιερώσει σε συνεργασία με τη Νομαρχία Κεφαλονιάς & Ιθάκης κάθε χρόνο την τελευταία Κυριακή του Ιουλίου την

«ΗΜΕΡΑ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΗ & ΘΙΑΚΟΥ»

την διοργάνωση αναλαμβάνει κάθε χρόνο ένας από τους Δήμους του νησιού μας.

Φέτος η «ΗΜΕΡΑ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΗ & ΘΙΑΚΟΥ 2002» θα οργανωθεί από την Κοινότητα Ομαλών την Κυριακή 28 Ιουλίου στον   «κάμπο του ΑΓΙΟΥ μας».

με πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα που θα διαφημιστεί τον Ιούλιο σ’ όλη την Κεφαλονιά και το Θιάκι.

Επίσημος προσκεκλημένος θα είναι ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κκ Αναστάσιος, ο οποίος και θα τιμηθεί το Σάββατο 27 Ιουλίου με το Α’ ΟΔΥΣΣΕΙΟΝ ΒΡΑΒΕΙΟΝ για την προσφορά του στον Ελληνισμό και στην Ορθοδοξία.

Η  εκδήλωση της απονομής του βραβείου στον Μακαριότατο θα λάβει χώρα στο θέατρον «ΚΕΦΑΛΟΣ» στο Αργοστόλι στις 27 Ιουλίου ( Σάββατο βράδυ).

Η  «ΗΜΕΡΑ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΗ & ΘΙΑΚΟΥ 2002» αναμένεται να έχει ιδιαίτερη βαρύτητα και λαμπρότητα  λόγω της απονομής του «ΟΔΥΣΣΕΙΟΥ ΒΡΑΒΕΙΟΥ», της προσωπικότητας του τιμωμένου και του πλήθους των προσωπικοτήτων από τον πνευματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο που θα παραβρεθούν.

Με τη θεσμοθέτηση του «ΟΔΥΣΣΕΙΟΥ ΒΡΑΒΕΙΟΥ» η  Ομοσπονδία μας, ο φορέας που ενώνει και εκφράζει τους Κεφαλονίτες & Θιακούς του πλανήτη,  καταξιώνεται  σαν «μπροστάρης» στο μεγάλο στόχο  να αξιοποιήσει τις δυνατότητες που μας δίνουν οι νέες συγκυρίες στο παγκοσμιοποιημένο τοπίο και να καταστήσει την  ανά τον πλανήτη Θιακο-Κεφαλονίτικη  παρουσία  έναν πανίσχυρο παράγοντα επιρροής και παρέμβασης στο παγκόσμιο γίγνεσθαι.

Σας παρακαλούμε να ενημερώσετε τα μέλη σας  για τις ανωτέρω εκδηλώσεις.

Σας περιμένουμε ΟΛΟΥΣ.

Με τιμή

Πρόεδρος                                                              Γραμματέας