ΣΥΝΕΔΡΙΟ 2008

8o  ΣΥΝΕΔΡΙΟ  ΑΠΟΔΗΜΩΝ  ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΩΝ  ΚΑΙ  ΘΙΑΚΩΝ

Ο πρόεδρος του Συλλόγου των Κεφαλλήνων  του Μοντρεάλ κ. Γιάννης  Χιόνης  άνοιξε τις εργασίες του Συνεδρίου της  Ομοσπονδίας χαιρετίζοντας τους  προέδρους και τα μέλη των  συμμετεχόντων σωματίων, καθώς και τους κ. Διονύσιο Γεωργάτο Νομάρχη Κεφαλληνίας, τον κ.  Γεώργιο Τσιλιμιδό, Δήμαρχο Αργοστολίου. Επίσης  ανεγνώσθησαν χαιρετισμοί από …………… …………  ………………
Ανακοινώθηκε η συσταθείσα  Εφορευτική Επιτροπή διά την διεξαγωγή αρχιεραισιών της  Ομοσποδίας, όπου συνεστήθη από τους:
Προεδρεύων:  Αντύπας  Μ.
Γραμματέας:   Σπηλιώτης  Γ.
Παρουσίες-Συμμετοχές
Προεδρεύων:  Χαιρετισμός
Νομάρχης Κεφαλ/νίας: Χαιρετισμός
Ελληνισμός  της  Διασποράς  των  Κεφαλλήνων  για τον τουρισμό στα  νησιά  μας   είναι  υπόθεση  όλων. Εύχομαι  ενότητα και καλή επιτυχία  στο  νέο προεδρείο.

Δήμαρχος Αργοστολίου:  Χαιρετισμός
Χαρά  μου  που  βρίσκομαι  μαζί  σας. Οι  μετανάστες  είναι  ένα ζωντανό  στοιχείο  της  πατρίδας μας. Να  δώσουμε  δυναμισμό  στην ομογένεια  και  στους  νέους. Μέσα  από  την  παρούσα  κρίση  να  βγουν   μηχανισμοί  που  θα  αντιπαρατεθούν  στις  αρνητικές  συγκυρίες. Καλή  επιτυχία  στο  συνέδριό  σας  και  καλή  αντάμωση.

Κώστας Βαγγελάτος:   Παρόντες  στο  συνέδριο  ανά  σύλλογο. (τα  ονόματα)

Πρόεδρος, Dennis Κρούσσος:  Αναφορά  στο  έργο  των  δύο  προηγουμένων  ετών και πρόταση για:
• Οργάνωση Communication  4  φορές  το  έτος.
• Να  αντικατασταθεί  η  επικοινωνία  με  e-mail

Ομιλητές:
1.   Χιόνης  Γιάννης:  Να  φέρουμε  την  Νεολαία  στους  συλλόγους.
2.   Ρασσιάς Φίλιππος:  Ως  προς  τις  υποτροφίες. Να  δοθούν  υποτροφίες  σε  όποιον φοιτητή  της  διασποράς αριστεύει. Να  δοθούν  (4) υποτροφίες σε Δήμο  που  κάνει  την  οργάνωση  Νεολαίας, να  ανταποκριθούμε με  αγάπη  για  τη  Νεολαία.
3.  Χιόνης Μαρίνος (Γιατρός):  Υποτροφίες. Τρόπος  επιλογής  υποτροφιών. Έγινε  με  τους καλύτερους  βαθμούς.  Να δίδονται  μόνο  στους  άριστους  στην      Κεφαλληνία. Να μη  δίδονται  μόνο  στα  παιδιά  του  διοργανωτή Δήμου.
Πανελλήνιο  Ίδρυμα  Υποτροφιών  στο  Σικάγο. Επιλογή υποτροφιών με  επιτροπή.
4.  Ρασσιάς Φίλιππος:  Τρόπος  συλλογής  οικονομικών πόρων των  υποτροφιών.
5.  Κα Χιόνη:  Οι υποτροφίες  εδόθησαν  από  την  ομοσπονδία, αλλά  μέλη  των συλλόγων  ενίσχυσαν  το  ταμείο των υποτροφιών.
6.  Πεκάτος  Νίκος:  Νομικό  θέμα  της  ομοσπονδίας  για  υποτροφίες. Να  αποκτήσουμε  Non Profit Organization  μέσα  στην Αμερική  για να  καλυφθούμε  νομικά  από  το IRS. Να  δοθούν  υποτροφίες  στα  Ελληνόπουλα της  Διασποράς
7. Δήμαρχος:  Αντί  χρηματικό  ποσόν  να  δίδεται  αναγνώριση  με  άλλο  τρόπο, δηλ. Μεταπτυχιακές  σπουδές.
8. Σπηλιώτης Γ.:   Υπάρχει  η Ένωση  «Παιδεία»  στο  Connedcat που σκοπός της Ένωσης είναι  η εκμάθηση της   Ελληνικής γλώσσας στα Πανεπιστήμια των ΗΠΑ.
9.  Λουρδής:   Σχετικά  με  υποτροφίες  να διερευνηθεί   το  « tax  exempt  status».
10. Αλυσανδράτος:   Σχετικά  με  την  πληροφόρηση  της  Ομοσπονδίας.
11. Στεφανίτσης:    Τί  θα  κάνουμε  τα  χρήματα  που  δεν  έχουμε; Το νέο  Συμβούλιο να  βάλει  στόχους.
12. Βαγγελάτος:   Σχετικά  με  τις  προσπάθειες  βοηθειών  μας  προς  την Κεφαλλονιά  συμφωνώ,       αλλά να δούμε δούμε  και  τις  εδώ  ανάγκες  της  Ομοσπονδίας. Ευχαριστίες  στον  Dennis  Κρούσσο  για  το  έργο  του, άλλα  λόγω τεχνικών  δυσκολιών  δεν  φθάσαμε  στο  στόχο που είχαμε. Να δημιουργηθούν  σχέσεις  με  τους  εν Ελλάδι  συλλόγους  της  Κεφαλληνίας  όπως  των Αθηνών  και  αλλού. Ευρύτερη  συνεργασία  με  τους  απανταχού συλλόγους  των  Κεφαλλήνων.

13. Μιλτιάδης  Αντύπας:   Να  ενισχυθεί  το  ταμείο  της  Ομοσπονδίας. Ένα  μέσο επικοινωνίας  των  μελών  μας είναι το  περιοδικό.  Να συσταθεί επιτροπή επικοινωνίας  του  νέου  προεδρείου.
14. Κα  Χιόνη:  Το  περιοδικό  να  δίδεται  στους  συλλόγους  και  οι  σύλλογοι  να το  διανείμουν.

15. Dennis Κρούσσος:  Οικονομικός  Απολογισμός: Με  τον  Κώστα  Βαγγελάτο  Αρχίσαμε με  19,000 $.  Αλλαγή  τραπεζών  απαιτείται  *1
13. Κα  Χιόνη:   Περισυ  η  Ομοσπονδία  είχε  ένα  Rafte  ticket  31/12/07  αλλά  δεν έγινε. Τί  θα  γίνει; Να  γίνει  κλήρωση  σήμερα  ή την 31/12/08;           Αποφασίσθηκε  να  γίνει  στις 31/12/08 και να  μοιρασθούν στους συλλόγους.
Νομάρχης:&n