ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ Τ.Ε.Ι. ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού,
Α. Παπανδρέου 37, Μαρούσι 15-180,
Αξ. κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο,Υπουργόν
info@arvanitopoulos.gr

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Κεφαλλήνων & Ιθακησίων «ΟΔΥΣΣΕΥΣ» διερμηνεύοντας τα αισθήματα των απανταχού Κεφαλλήνων & Ιθακησίων, στα πλαίσια της διαβούλευσης «του σχεδίου Αθηνά» σχετικά με την «Ανασυγκρότηση του Χάρτη των Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης της Χώρας» καταθέτουμε τη γνώμη μας : Δεδομένου ότι:

 

  • Η δεκαπενταετής λειτουργία των Τ.Ε.Ι στην Κεφαλονιά, αγκαλιάστηκε απο την τοπική κοινωνία και υπήρξε επιτυχής τόσον από ακαδημαικής πλευράς, όσον και σαν στρατηγικός στόχος ανάπτυξης μιας παραμελημένης νησιώτικης περιοχής.
  • Η άρτια κτιριακή και εξοπλιστική υποδομή εγγυάται όχι μόνον την απρόσκοπτη μελλοντική λειτουργία των σχολών, αλλά την ενίσχυση και την αναβάθμισή τους.
  • Με το σχέδιο «Αθηνά» γίνεται φανερό πως οι Δημόσιες Σχέσεις και η Επικοινωνία ως γνωστικά αντικείμενα καταργούνται όχι μόνο από την Κεφαλονιά, αλλά από την τεχνολογική εκπαίδευση πανελλαδικά (κατάργηση τμημάτων ΔΣ&Ε Αργοστολίου και Καστοριάς).
  • Το σχέδιο «Αθηνά» υλοποιείται με διαφορετικά κατά περίπτωση «μέτρα και σταθμά». Στο ΤΕΙ Καλαμάτας το Τμήμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης που χαρακτηρίζεται μη βιώσιμο στο Σχέδιο Αθηνά, δεν απορροφάται από κάποιο άλλο, αλλά «ενισχύεται» -ως εκ θαύματος- και αντί να απορροφηθεί, απορροφά άλλα πιο βιώσιμα τμήματα ( αξίζει άραγε σε καιρούς που όλοι υποτίθεται αγωνιζόμαστε για δημοσιονομική εξυγίανση και αξιοκρατία να δίνουμε την εντύπωση ότι ο παραγοντισμός καλά κρατεί;)
  • Το σχέδιο «Αθηνά» θα προκαλέσει κοινωνική και οικονομική αναταραχή στα παραγκωνισμένα νότια Επτάνησα που είναι ό,τι χειρότερο στην περίοδο της οικονομικής κρίσης που περνάμε.

Σας καλούμε κ. Υπουργέ να αναθεωρήσετε τις αποφάσεις σας και να μη προχωρήσετε στην κατάργηση των τμημάτων ΤΕΙ στην Κεφαλονιά.

Με τιμή,

Για το Δ.Σ

Γιάννης Χιόνης Κώστας Βαγγελάτος

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *