ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 149Η ΕΠΕΤΕΙΟ ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 149Η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΠΤΑΝΗΣΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Μεγαλειώδεις  και θριαμβευτικές  οι δυο  εμφανίσεις της Χορωδίας και Μαντολινάτας Αργοστολίου στη Νέα Υόρκη.

Το διήμερο εκδηλώσεων  που διοργάνωσαν  η Ιόνιος Πολιτιστική Ομοσπονδία, η Ομοσπονδία Κεφαλλήνων & Ιθακησίων “ΟΔΥΣΣΕΥΣ”, η Κεφαλληνιακή Αδελφότητα Νέας Υόρκης, και οι Σύλλογοι  Κεφαλος ΝΥ, Αγιος Γεράσιμος Νέας Υερσέης, , Ζακυνθίων “Δ. Σολωμός”, Λευκαδίων “Η Λευκάς”, Μαθρακιωτών και Ερικουσίων, ολοκληρώθηκε με πρωτοφανή επιτυχία που ξεπέρασε και την πλέον αισιόδοξη προσδοκία των διοργανωτών.

Το Σάββατο 18 Μαίου  στο κατάμεστο  BRUNO WALTER AUDITORIUM  του LINCOLN CENTER πραγμοτοποιήθηκε η πρώτη Συναυλία παρουσία του Γενικού Προξένου της Ελλάδος κ. Γεωργίου Ηλιόπουλου, του ΕλληνοΑμερικανού υποψήφιου για τη Δημαρχία της Νέας Υόρκης κ.Γιάννη Κατσιματίδη και πλήθους προέδρων Ομοσπονδιών & Συλλόγων από τον ομογενειακό χώρο.
Ήταν μια ιστορική συναυλία που τα κεφαλονίτικα μαντολίνα, οι κεφαλονίτικες κιθάρες και οι κεφαλονίτικες καντάδες ακούστηκαν στη Νέα Υόρκη, στο κέντρο του κόσμου, στο LINCOLN CENTER, στη Μέκκα της Μουσικής.
Η Συναυλία ηχογραφήθηκε και θα παραχθεί σχετικό  CD  που θα διατεθεί  από τη Χορωδία και Μαντολινάτα  Αργοστολίου.

Στην ίδια εκδήλωση έγινε η απονομή του ΙΟΝΙΟΥ ΒΡΑΒΕΙΟΥ΄ “για εξαίρετες υπηρεσίες στον Ελληνισμό” στον δισπρεπή  Επτανήσιο  κ. Αναστάσιο Μάνεση για τις πολύχρονες υπηρεσίες του στην Ελληνική Ομογένεια και την ένθερμη αφοσίωσή του στην προώθηση της Ελληνικής γλώσσας και του Ελληνικού Πολιτισμού.

Την Κυριακή 19 Μαίου στο επίσης κατάμεστο Πολιτιστικό Κέντρο της Χιακής Ομοσπονδίας στην Αστόρια, πραγματοποιήθηκε η δεύτερη Συναυλία όπου πάνω από 600 ενθουσιώδεις ομεγενείς, τραγουδούσαν και σκουπίζοντας δάκρυα συγκίνησης,  χειροκροτούσαν τη χορωδία και τη μαντολινάτα μας .

Η φιλόλογος κα Ελπινίκη Μαζαράκη εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας αναπτύσσοντας το θέμα:
“Ο Εθνικός και Κοινωνικός Χαρακτήρας του Αγώνα των Ριζοσπαστών και του Επτανησιακού Λαού στα Αγγλοκρατούμενα Επτάνησα”

Το Πρωί της Κυριακής 19 Μαίου, η αποστολή της χορωδίας & της Μαντολινάτας εκκλησιάστηκε στη εκκλησία του Αγίου Γερασίμου στο Manhattan και μέλη της χορωδίας έψαλλαν στη θεία λειτουργία.

cameraSYNAYLIA 002

Leave a Reply

Your email address will not be published.